Nyheder

13-01-2024

Januar 2024

Kan du tælle 1, 2, 3… Eller måske vi burde tælle 3, 2, 1 (skål) – for OFC er blevet beriget med ikke blot en eller to, men hele tre nye Instruktør 1’ere! Der skal lyde et kæmpestort tillykke til Bjarke, Martin og Stefan fra hele Odense Faldskærmscenter.Instruktøreksamen blev afholdt d. 27-29/10 i Varde. Her deltog de tre og fik altså den nye titel i hus. Klubben var også repræsenteret med figuranter, der stiller op til bl.a. udtjeksprøver. Et tak sendes til Anne Mette, Jakob og Ginni som deltog her. Vi har naturligvis fejret deres nye titler med en traditionel omgang i baren. Og nu ser vi frem til at fejre det hele den kommende sæson ved at lade dem holde overblikket på springdagene og stemple i elevernes logbøger, når dagen er omme. Medexaminator, Claus Larsen udtaler efter veloverstået eksamensweekend: ’STORT tillykke drenge, jeg er stolt af at kunne være medexaminer på jeres flotte eksamen, glad for at kunne hjælpe før det, og ydmyg og taknemmelig for at kunne arbejde sammen med jer fremadrettet – i gjorde det rigtigt godt – I Will be your Wingman any time.’ Figurer i frit fald Det seneste år har også budt på FS….

08-10-2023

2023  blev året hvor vi i OFC fik en ny flyver!

OY-RUL (Cessna 208 Caravan) kan tage 14 gæster med til 4km, mod de 5 vi tidligere har været vant til.Vi har dog stadigvæk vores fantastiske gamle flyver OY-FCJ (Cessna T182R Turbo Skylane), som vi også holder fast i. De to fly betyder bedre mulighed for at udvikle sporten i Odense, samt mere fleksibilitet til at kunne garantere spring for både vores gæster og elever. Det skal ikke være nogen hemmelighed at opgraderingen af fly også bringer mange nye udfordringer med sig, især for en lille foreningen som vores.2023 har været et år med mange op og nedture, og rigtig meget læring for OFC som frivillig foreningen. Nu hvor sæsonen for 2023 så småt går på hæld, kigger vi frem mod 2024 og er spændte på hvad det bringer for foreningen.

19-04-2021

Faldskærmssæsonen 2021

Januar-februar 2021 Efter en lang og mørk vinter, ser vi endelig frem mod lysere tider. Specielt fordi vi nu må begynde at springe faldskærm igen! Odense Faldskærmscenter har, ligesom resten af landet, været lukket ned siden 8. december 2020. Julefrokosten blev aflyst og de ugentlige aftener med mad måtte sættes på pause. Vi må endnu ikke benytte klubhuset i stort omfang, men det hele bliver lidt nemmere at overskue med luft under vingerne og den udsigt, vi elsker så højt! Nyt fra bestyrelsen Hansjørgen har valgt at trække sig som næstformand og Mads Lind Larsen har overtaget denne post. Sille Baatz har udskiftet sin post som suppleant med en post i bestyrelsen. Vi vil fra bestyrelsens side gerne takke Hansjørgen for hans store arbejde som næstformand og forhåbentlig får han lidt ekstra tid til at springe i fremtiden. Den planlagte generalforsamling, der skulle afholdes d. 17. marts, er udskudt på ubestemt tid. Hold derfor øje med, hvornår en ny dato bliver meldt ud. Fondsmidler til klubben Martin Bang har lavet et fantastisk stykke arbejde med at søge fondsmidler og dette har resulteret i at klubben modtager 448.000 kr. i støtte fra Odense Kommune. Fondsmidlerne skal blandt andet bruges på nyt…

18-03-2018

Center Jump bliver til Odense Faldskærmscenter

Faldskærmsklubben Center Jump har i de seneste år været igennem en stabil vækstperiode og nu tager vi skridtet videre. Et navne- og logoskift er kun starten på ambitionerne her i H.C.A. Airport. Vi er her for at give jer de bedste muligheder for at springe faldskærm i Danmark, og det vil vi gøre næste år ved at være mere tilstede og med langt større synlighed og professionalitet. Telefonerne er åbne alle ugens dage og vi tager gerne imod jeres ønsker og ideer til en helt speciel oplevelse.  Dit tandemspring vil fremover blive mere strømlinet. Få f.eks. videoen af dit spring udleveret kun 20 min. efter du er landet. Vi har et fast team som lever for at springe faldskærm, så det sikrer dig en personlig oplevelse, håndteret topprofessionelt. Vores tandemmastere har tilsammen mere end 20.000 spring, så du kan roligt slappe af og nyde din tur i fritfald. Dertil kommer alle vores fritfalds-instruktører, kameraflyvere og almindelige faldskærmsspringere som alle bidrager til en fantastisk euforisk stemning. Odense Faldskærmscenter har igennem mange år været et samlingspunkt for dansk faldskærmssport og vi håber i fremtiden at have langt flere aktiviteter og styrke sporten. Vi ses til en flyvende oplevelse.

Skærmen som bringer astronaut sikkert til jorden

I en årrække har vi her i Odense Faldskærmscenter haft et samarbejde med Copenhagen Suborbitals – et dansk amatørrumfartsprojekt, som tilsigter at sende en person i rummet, som de første i verden, kun støttet af privatpersoner. Du kan læse meget mere om dem via dette link copenhagensuborbitals.com Raketten skal efter en smuttur i 100 kilometers højde lande sikkert tilbage på jorden med hjælp af tre faldskærme, som vi er i gang med et testforløb af. For nyligt havde vi alle 3 skærme spændt på Ahmad, for første gang nogensinde, og testen var en succes. Du kan følge TV2fyns dækning af springet, samt høre hvordan Ahmad havde det inden springet på følgende links: https://www.tv2fyn.dk/artikel/den-foerste-i-danmark-ahmad-tester-faldskaerm-der-skal-redde-astronaut?v=0_y8udgrsz https://www.tv2fyn.dk/nyheder/28-12-2017/1930/faldskaerm-skal-bruges-til-fa-astronaut-sikkert-pa-jorden?autoplay=1

Bedste faldskærmsår nogensinde

2017 var for Odense Faldskærmscenter et fantastisk år! Der har ikke tidligere været afviklet så mange tandemspring på HCA Airport. En tendens vi kun ser udvikle sig de kommende år.

Følg os på de sociale medier